Przejdź do treści

Od pola do stołu – czyli jak ma wyglądać zrównoważony system żywnościowy? Webinar Kongresu ESG

Konferencja z udziałem pięciorgiem panelistów

Webinar I Kongresu ESG: „Od pola do stołu – czyli jak ma wyglądać zrównoważony system żywnościowy?” Podczas webinaru zaproszeni eksperci dyskutowali m.in:

  • Kluczowych wyzwaniach dla rolnictwa i przetwórstwa w zakresie ESG
  • Jak przeprowadzić transformację produkcji i konsumpcji żywności, by zmniejszyć ślad środowiskowy systemów żywnościowych i wzmocnić odporność na kryzysy, także geopolityczne?
  • Jak zapewnić bezpieczeństwo żywnościowe?
  • Zrównoważony system żywnościowy – zrównoważona produkcja, niedroga żywność, zrównoważona konsumpcja, ograniczanie strat i marnotrawienia żywności, polepszenie dobrostanu zwierząt

Webinar objęty został patronatem honorowym Wiceprezesa Rady Ministrów Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pana Henryka Kowalczyka

Eksperci zaproszeni do dyskusji:

  • Robert Telus, przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  • Marek Chibowski – Zastępca Dyrektora Generalnego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa
  • Andrzej Gantner, Wiceprezes Polskiej Federacji Producentów Żywności
  • Jacek Janiszewski, były minister rolnictwa, organizator Welconomy in Toruń
  • Marcin Mucha – Dyrektor Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin

 

Udostępnij