Przejdź do treści

Joanna Kasowska: Rośnie zainteresowanie klientów zrównoważoną produkcją

Na zdjęciu Joanna Kasowska

Jaką rolę odgrywa zrównoważona produkcja rolno-spożywcza dla Żabka Polska? Zapytaliśmy o to Joannę Kasowską, dyrektor Jakości i Standardów Zarządzania Żywnością w Żabka Polska. Okazuje się, że produkcja ta ma coraz większe znaczenie ze względu na oczekiwania klientów.

Jak tłumaczy Joanna Kasowska, clou działalności sieci Żabka Polska jest klient, a ten głosuje na produkty swoim portfelem. I coraz częściej wybiera produkty patrząc już nie tylko na ich skład, lecz też na zrównoważone pozyskanie surowców, ilość wykorzystywanych nawozów, ich odpowiedzialne stosowanie, czy dbałość o dobrostan zwierząt. Wzrost takich oczekiwań potwierdzają szeroko realizowane Żabka Polska badania konsumenckie.

Rozmowa odbyła się podczas Kongresu „Polska Wieś XXI – Europejski Kongres Innowacyjnych Rozwiązań dla Obszarów Wiejskich i Rolnictwa”. Kongres odbył się 27 kwietnia 2022 r. w Warszawie.

Udostępnij